bildirim ikonu
Ana içeriğin başı

Konut ve Oto Kredileri

Kredi başvurusu hangi kanallardan yapılabilmektedir?

Kredi başvurusu, tüm QNB Finansbank Şubelerinden yapılabilmektedir.

Kredi başvuru süreci ne kadar zamanda tamamlanmaktadır?

Yapılan kredi başvurusu için ön onay/red yanıtı tüm başvuru kanallarından dakikalar içinde verilir. Bilgi ve belgerler tamamlandıktan sonra kesin onay işlemleri tamamlanır ve satın alınacak konutun yasal kontrolleri ve değerlemesi için ekspertiz talebinde bulunulur. Tüm bu işlemler birkaç gün içinde sonuçlanır.

Kredi başvurusu için hangi belgeler gerekmektedir?

Başvuru formu

Satın alınacak konutun tapu fotokopisi

Kimlik Belgesi (Nüfus cüzdanı)

İkametgah belgesi veya son tarihli cep telefonu faturası

Gelir Belgesi

Farklı ihtiyaçlara yönelik Mortgage ürünleri hakkında nereden bilgi alınabilir?

Ürünler ve kredi başvuru sürecine ilişkin daha fazla detay almak ve alternatif ödeme planları oluşturmak için QNB Finansbank şubelerine danışılmalıdır. Her türlü soru ve öneri için www.qnbfinansbank.com ve QNB Finansbank şubelerinin yanı sıra 0850 222 0 900 Telefon Bankacılığı'na başvurulabilir.

Krediye konu olan konut satılabilir mi?

Krediye konu olan ipotekli konutun satışı yapılabilir. Fakat ipoteğin bağlı bulunduğu kredinin kapatılmaması sözkonusu ise, devam eden kredi konutun satıldığı tarih itibarıyle konut finansmanı kapsamından çıkar ve KKDF (Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu) ile BSMV (Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi) uygulanmaya başlanır.

Kredi başvurusu ve kullandırım koşulları hakkında nereden bilgi alabilirim?

Kredi başvurusu ve kullandırım koşulları hakkında genel bilgi almak için www.qnbfinansbank.com adresimizdeki bireysel bankacılık menüsünü kullanabilir, daha detaylı bilgi edinmek için en yakın Şubemiz ile görüşebilirsiniz.

Kredi başvurum red oldu, sebebi nedir?

Müşterilerimizin kredi veya kredi kartı talepleri Bankamız kredi politikaları çerçevesinde oluşturulan kriterler doğrultusunda değerlendirilmektedir. Değerlendirme sonucunun, kredi kartı veya kredi talebinin olumlu cevaplanabilmesi için öngörülen değerlerin altında olması halinde sözkonusu talepler karşılanamamakta ve tarafınızla paylaşılmış red bilgisi mevcut ise alınabilecek farklı bir aksiyon bulunmamaktadır.

Konut Finansmanı Kanunu (Mortgage) hakkında bilinmesi gereken öncelikli konular nelerdir?

Konut finansmanının kapsamı ilgili kanunda; konut edinmeleri amacıyla tüketicilere kredi kullandırılması, konutların finansal kiralama yoluyla tüketicilere kiralanması, mevcut kredilerin yeniden finansmanı ve sahip olunan konutun ipoteği ile tüketici kredisi verilmesi olarak tanımlanmıştır.

Yasa kapsamında kullandırılan konut kredileri BSMV'den ve KKDF'den muaftır.

Tüketiciler istedikleri zaman erken ödeme/erken kapama yapabilirler. Konut finansmanı kuruluşu, vadesinden önce ödenen taksitler için gerekli faiz indirimini yapmakla yükümlüdür. Faiz oranının sabit olarak belirlenmesi halinde, sözleşmede yer verilmek suretiyle, bir ya da birden fazla ödemenin vadesinden önce yapılması durumunda, konut finansmanı kuruluşu tarafından tüketiciden, erken ödeme indirimi yapıldıktan sonra bankaya ödenecek toplam tutar üzerinden % 2'yi aşmamak üzere eerken ödeme tazminatı talep edilebilir.

Konut finansmanı kapsamındaki kredilerin yeniden finansmanı; faiz oran değişikliği, kredi vade değişikliği, sözleşmede geçen faiz türü değişikliği, aynı ev teminat gösterilerek iki kez konut kredisi alınmış ise bunların tek konut kredisi ile birleştirilmesi, konut finansman kuruluşunda değişiklik yapılması ve konut finansmanı sözleşmesinde belirtilen para biriminde değişiklik yapılması işlemlerini kapsamaktadır.

Konut finansmanı kuruluşları yeniden finansman işlemleri için komisyon talebinde bulunabilmektedir.

Motosiklet kredisi veriyor musunuz?

Evet, bankamızca belirlenen motosiklet markalarına özel olarak motosiklet kredisi verilmektedir.

İkinci el araçlara yönelik taşıt kredisi veriyor musunuz?

Evet, kredi veriyoruz. 8 yaşına kadar 2. el araçlara kredi verilmektedir.

Taşıt Kredilerinde alınan belgeler nelerdir?

  • 0 km. araçlar için proforma fatura
  • 2. el araçlar için araç ruhsat fotokopisi veya proforma fatura (Satış gerçekleştikten sonra ise Noter Satış Senedi)
  • Kimlik Belgesi (Nüfus Cüzdanı)
  • İkametgah belgesi veya son tarihli cep telefonu faturası
  • Maaş bordrosu veya gelir belgesi