bildirim ikonu
Ana içeriğin başı

Teknik Konular

Yardımcı olmak,sorununuzu çözmek, memnuniyetinizi sağlamak için:
Finansçı Sizi Dinliyor

İnternet Şubesi'nden faydalanmak için bilgisayarımda ne tür bir işletim sistemi bulunmalıdır?

Bilgisayarınızdaki işletim sisteminin, güncel ve üreticisi tarafından desteklenen bir sürümü bulunmalıdır.

Kullandığım tarayıcınının (browser) İnternet Şubesi kullanımına uygunluğunu nasıl anlayabilirim?

Kullandığınız tarayıcı (browser) aşağıdaki şartlardan birini sağlamıyorsa;

  • 128-bit şifrelemeyi desteklemiyorsa
  • Güncel güvenlik sertifikalarını bulundurmuyorsa (SSL 3.0, SSL 2.0, TSL 0.1 )
  • JavaScript desteği aktif değil ise

İnternet Şubesi'ne girmeniz mümkün olmayacaktır. Bu yüzden çeşitli tarayıcı (browser) markaları için tarayıcınızın yukarıdaki şartları sağlayıp sağlamadığı kontrol edilmelidir.

İnternet Şubesi'nden faydalanmak için ne tür bir yazılıma ihtiyacım olacaktır?

İnternet Şubesi'ni kullanabilmeniz bir tarayıcıya (Browser) ihtiyacınız olacaktır. Bankamızda bilgi akışının güvenliği amacıyla özel bir (128 bit) şifreleme kullanıldığından, bunu destekleyen bir tarayıcı (Internet Explorer, Safari, Google Chrome gibi) kullanmanız gereklidir. Kullandığınız tarayıcınınızın güncel sürümünü kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

İnternet Şubesi'ne ulaşmaya çalışırken karşıma "Service not available" yazan bir ekran çıkıyor?

İnternet trafiğinin çok yoğun olduğu zamanlarda bağlantı hattınızın da yoğun olması sebebiyle, bazen bu mesajla karşılaşmanız mümkündür. Yapmanız gereken sadece bir süre beklemek ve yeniden İnternet Şubesi'ne girmeyi denemektir.

İnternet Şubesi'ne girmeye çalışırken hata mesajı alırsam ne yapmam gerekir?

İnternet Şubesi'ne girerken çeşitli hata mesajları alıyor olabilirsiniz. İnternet Şubesi'ne girmeye çalışırken alınan hata mesajları çoğunlukla tarayıcıdan kaynaklanan sorunlarla ilgilidir. Bu sebeple ilk olarak yapmanız gereken tarayıcınızın uygunluğunu kontrol etmektir. Tarayıcıya ilişkin herhangi bir sorun yoksa, aldığınız mesajı, 0850 222 0 900'ü arayarak Telefon Bankacılığı müşteri danışmanlarına iletiniz.(KOBİ için 0850 222 1 900)

Müşteri numaramı ve/veya FinansŞifremi unutur veya kaybedersem ne yapmam gerekiyor?

Bireysel Müşterimiz iseniz müşteri numaranızı, FinansŞifrenizi unutmanız veya kaybetmeniz durumunda, www.qnbfinansbank.com adresinden FinansŞifre Al butonunu tıklayarak kart bilgilerinizle müşteri numaranızı öğrenebilir ve yeni FinansŞifrenizi anında alabilirsiniz. Dilerseniz, 0850 222 0 900'ü arayarak müşteri temsilcilerimizden de yardım alabilirsiniz.

KOBİ veya Kurumsal müşterimiz iseniz müşteri numaranızı ve/veya FinansŞifrenizi unutmanız veya kaybetmeniz durumunda, vakit kaybetmeden Kobi Bankacılığı için 0850 222 1 900 numaralı telefonu arayarak FinansŞifre talebinde bulunabilirsiniz. Bu talep üzerine yenilenen FinansŞifre kurye ile size gönderilecektir. FinansŞifre talebinizi şubenize de iletebilirsiniz.

Web sitesine ulaşıyorum ancak müşteri numaramı, şifremi ve/veya SMS şifremi doğru olarak yazmama rağmen İnternet Şubesi'ne giremiyorum. Ne yapmalıyım?

Web sitesine ulaştığınız halde İnternet Şubesi'ne giremiyorsanız: Kullandığınız tarayıcının SSL 3.0 128-bit güvenlik özelliğini destekleyip desteklemediğinden emin olunuz. SSL 3.0 güvenliğini desteklemeyen bir tarayıcı kullanıyorsanız işlem yapmanız mümkün değildir. İnternet Şubesi'ndeki yoğunluk sebebiyle İnternet Şubesi'ne girememiş olabilirsiniz. Bu durumda bir süre bekleyip tekrar giriş yapmayı deneyiniz.

İnternet Şubesi'ne girdiğimde, Türkçe karakterlerin görüntülenmesiyle ilgili sorunlarla karşılaşıyorum. Ne yapmalıyım?

İnternet Şubesi'nde Türkçe karakterlerle ilgili sorununuz varsa tarayıcınızın ayarlarında değişiklik yapmanız gerekecektir. Tarayıcınızda aşağıdaki değişiklikleri yaparak bu sorunu çözebilirsiniz:

Internet Explorer kullanıyorsanız;

  • Ekranın sol üst köşesinde bulunan "Görünüm" (View) menü başlığını tıklayınız
  • Açılan bar içinde bulunan "Kodlama" (Encoding) başlığının üstüne geliniz.
  • Açılan yeni pencerede "Türkçe ISO" (Turkish ISO) seçeneğini işaretleyiniz.

Google Chrome kullanıyorsanız;

  • Adres çubuğunun sağ köşesinde bulunan "Sayfa" simgesine tıklayınız.
  • Açılan menü adımında bulunan "Kodlama" (Encoding) başlığını seçiniz.
  • Bu başlığa ait görünen alt menüde "Otomatik Algıla" (Auto Select) başlığını seçiniz.

Safari kullanıyorsanız;

  • Ana menüden "Görünüm" (View) başlığını seçiniz.
  • Açılan alt menü adımından "Metin Kodlama" (Text Encoding) başlığını seçiniz. Bu başlığa ait görünen alt menü adımlarından "Varsayılan" (Default) başlığını seçiniz. Varsayılan ile istediğiniz sonucu alamazsanız sırasıyla Türkçe ISO Latin 5, Türkçe ISO Windows Latin 5 ve Unicode UTF 8 seçeneklerini deneyiniz.

Bilgisayarım İnternet Şubesi'ne girerken kullandığım şifreyi saklıyor ve login olurken otomatik olarak yazıyor. Bu özelliği kullanmak istemiyorum, ne yapmalıyım?

Tarayıcılarda site ilk kullanıldığında, şifre/parola hatırlaması istenip istenmediği sorgulanmakta, buna evet cevabı verilirse, sonraki kullanımlarda kullanıcı kodu girildiğinde şifre/parola otomatik olarak ekranda görüntülenmektedir. Bu durum tamamen tarayıcı (browser) ile ilgilidir. Bunu engellemek için bu seçenek, daha önceden hatırlanması yönünde tanımlandıysa tarayıcının seçeneklerinden bunun kaldırılması ve o ana kadar kaydedilmiş tüm şifre/parolaların temizlenmesini sağlamak gerekmektedir. Bu özellik;

Internet Explorer kullanıyorsanız;

  • "Araçlar" (Tools) menüsünü seçiniz.
  • "İnternet Seçenekleri" (Internet Options) başlığını tıklayınız.
  • "İçerik" (Content) sekmesi altından "Otomatik Tamamlama" (AutoComplete) başlığını altında "Ayarlar" (Settings) başlığını seçiniz.
  • "Otomatik tamamlamayı kullan" (Use AutoComplete for) çerçevesinde bulunan "Formlardaki kullanıcı isimleri ve parolalar" (User names and passwords on forms) seçme kutusuna tıklayıp seçili olma durumunu iptal ediniz.
  • Daha önceden kaydedilmiş parolalarınız silmek için "Parolaları Temizle" (Delete AutoComplete history) butonuna basınız.
  • Açılan pencerede "Şifreler" (Passwords) kutucuğunu seçiniz.
  • "Sil" (Delete) butonuna basarak işleminizi tamamlayınız.

Google Chrome kullanıyorsanız;

  • Adres çubuğunun sağında bulunan "ingiliz anahtarı" simgesine tıklayınız.
  • Açılan menü penceresinde de "Seçenekler" (Options) başlığına tıklayınız
  • Açılan pencerede "Kişisel Öğeler" sekmesini seçiniz.
  • Bu sekmeye ait içerik başlıklarından "Şifreler" (Passwords) bölümüne ait alan içerisinde "Şifreleri hiçbir zaman kaydetme" (Never save passwords) başlığını seçiniz.
  • Kayıtlı şifrelerinizi silmek istiyorsanız, aynı başlık altındaki "Kayıtlı şifreleri göster" (Show passwords) butonuna bassınız
  • Açılan ekrandan şifrelerinizi teker teker ya da topluca silebilirsiniz.

Safari kullanıyorsanız;

  • Ana menüden "Safari" başlığı seçiniz. (PC kullanıcısıysanız "Düzen" (Edit) başlığını seçiniz)
  • Açılan menüden "Seçenekler" (Preferences) başlığına tıklayınız.
  • Açılan menü penceresinde "Otomatik Tamamla" (AutoFill) sekmesini seçiniz.
  • Bu sekme altındaki içerik başlıklarından "Kullanıcı adı ve şifreler" (Usernames and passwords) seçeneğini iptal ediniz.
  • Daha önce kaydedilmiş şifrelerinizi silmek istiyorsanız, aynı seçeneğin karşısındaki "Düzenle" (Edit) butonuna basarak gelen ekrandaki şifreleri tek seçerek ya da topluca silebilirsiniz.

İşlem yaparken bilgisayarım bozulursa, elektrik kesilirse veya İnternet bağlantım koparsa ne olacak?

İnternet Şubesi'nden kopmadan önce gerçekleştirdiğiniz bütün işlemler kayıtlarımıza geçmiş olacaktır. En son gerçekleştirdiğiniz işlemleri görmek isterseniz, bağlantınızın kopmasına neden olan sorununuzu giderdikten sonra İnternet Şubesi'nde hesap hareketlerinizi izleyebilirsiniz. Eğer koptuğunuz sırada gerçekleştirmeye çalıştığınız işlem kayıtlarımıza geçmiş ise işleminiz gerçekleşmiş demektir.

Telefon Bankacılığı'na ve İnternet Şubesi'ne hangi saatler içerisinde ulaşabilirim?

Telefon Bankacılığı ve İnternet Şubesi 365 gün, 24 saat hizmetinizde olacaktır.

QNB Finansbank web sayfalarına güvenli bir şekilde nasıl ulaşabilirim?

İnternete bağlanırken aşağıdaki konulara dikkat etmenizi tavsiye ederiz. Finansbank'ın web sitesine her zaman tarayıcınızın adres çubuğuna www.qnbfinansbank.com adresini yazarak ulaşın. Aynı şekilde önceden tarayıcınızın hafızasına "Favorites/Bookmarks" kaydettiğiniz İnternet adresimizi seçerek de QNB Finansbank web sitesine ulaşabilirsiniz. Başka bir sitede yer alan linkleri kullanarak QNB Finansbank web sitesine ulaşmanızı tavsiye etmiyoruz.

"İnternet Şubesi" ikonuna bastıktan sonra açılan ve müşteri numarası ve şifre soran sayfanın bulunduğu tarayıcı pencerenizin alt tarafında beliren anahtar veya kilit ikonu bulunur. Bu ikona tıkladığınızda sitenin güvenlik sertifikası ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.