bildirim ikonu
Ana içeriğin başı

CardFinans Çerez Aydınlatma Metni

DEĞERLİ ZİYARETÇİMİZ, WEB SİTEMİZİ ZİYARET ETMENİZ KAPSAMINDA İŞLENEN KİŞİSEL VERİLERİNİZE İLİŞKİN OLARAK, KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU İLE İLGİLİ SİZİ BİLGİLENDİRMEK İSTERİZ:

Genel Çerçeve

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ("KVKK") hükümleri gereği, web sitemizi ziyaret etmeniz vasıtasıyla veri sorumlusu QNB Finansbank A.Ş. (“QNB Finansbank”) tarafından işlenen, kimliğinizi belirli veya belirlenebilir kılan her türlü bilginiz kişisel veri niteliğindedir.

QNB Finansbank olarak kişisel verilerinizin güvenliğine en üst düzeyde önem vererek, sizlere sunduğumuz tüm ürün ve hizmetlerimizde kişisel verilerinizin güvenliğinin ön planda olduğu bilinciyle faaliyetlerimize devam ettiğimizi, verilerinizin bütünlüğü ve güncelliğinin korunması için en üst düzeyde önlemler aldığımızı ve destek ya da dış hizmet aldığımız ve/veya iş ortaklığı yaptığımız tüm kuruluşların, bilgi güvenliği ve gizlilik standartlarımıza uygun hareket etmelerini sağladığımızı belirtmek isteriz.

Amaç

Bu Çerez Aydınlatma Metni’nin amacı, web sitemizde kullanılan çerezlerin cihazınıza eklenmesi sonucunda otomatik yolla elde edilen kişisel verilerinizin işlenmesinde; hangi tür çerezlerin kullanıldığı, kullanım amaçlarının ne olduğu ve bu çerezlerin kullanımının nasıl yönetileceği konusunda sizleri bilgilendirmektir.

Çerez Nedir?

Bankamız, sizlere mümkün olan en iyi online bankacılık deneyimini yaşatmak için web sitesinde Çerez (Cookie) kullanmaktadır. Sanal dünyada hemen her web sitesinde kullanılan çerezler, web sitemizi ziyaret ettiğinizde cihazınıza eklenen ve bilgi içeren küçük elektronik tanımlama dosyaları olarak açıklanabilir. Bu dosyalar, web tarayıcılarının otomatik ön kabule tanımlanması sebebiyle, web sitesini ziyaretiniz ile ilgili olarak cihazınızın dil tercihleri, ayarlar vb. bilgilerinin hatırlanmasına yardımcı olur. Böylece internet sitesi tekrar ziyaret edildiğinde cihazınız tanınır ve web sitesi sizin için daha kullanışlı bir hale gelir. Ayrıca çerezler web sitesini analiz ederek sitenin performansının artırılmasına yardımcı olur.

Çerez Türleri Nelerdir?

  • Kullanım Süresine Göre Çerezler;
    • Oturum çerezleri, web tarayıcısı kapatıldığında zaman otomatik olarak silinen, oturumun devamlılığını sağlanmasına yönelik çerezlerdir.
    • Kalıcı çerezler, web tarayıcısı kapatıldığı an silinmeyip belirli bir süre sonra otomatik olarak silinen çerezlerdir.
  • Tarafına Göre Çerezler;
    • Birinci taraf çerezler, kullanıcının ziyaret ettiği web sitesi tarafından siteye yerleştirilen ve sadece bu web sitesi tarafından okunabilen çerezlerdir.
    • Üçüncü taraf çerezler, kullanıcı tarafından ziyaret edilen web sitesi dışında bir başka tarafça yerleştirilen ve okunabilen çerezlerdir.
  • Kullanım Amaçlarına Göre Çerezler;
    • Zorunlu Çerezler, Web sitemizin çalışabilmesi için gerekli olan çerezler olup, talep etmiş olduğunuz bir bilgi toplumu hizmetinin (log-in olma, form doldurma ve gizlilik tercihlerinin hatırlanması) yerine getirilebilmesi için zorunlu olarak kullanılmaktadır.
    • Performans/Analitik Çerezleri, Web sitemizdeki ziyaretçilerin sayılması ve sitenin trafiğinin ölçülmesine olanak sağlamaktadır. İlgili çerezler, internet sitemizdeki sayfaların ziyaret edilme sıklığını anlamamıza yardımcı olduğundan, web sitemizin performansını ölçmekte ve iyileştirilebilmekte kullanılmaktadır.
    • Reklam/Pazarlama Çerezleri, Web sitemiz aracılığıyla reklam ortaklarımızın yerleştirdikleri çerezlerdir. İlgili çerezler, iş ortaklarımız tarafından ilgi alanlarınıza göre profilinizin çıkarılması, ilgili reklamların gösterilmesi, reklam kampanyalarının etkinliğinin ölçülmesi ve daha etkin pazarlama faaliyetleri yürütebilmek için kullanılmaktadır.
    • İşlevsellik Çerezleri, Bu tür çerezler, internet sitemizi daha fonksiyonel kılmak ve ziyaretçi tercihlerini hatırlayarak sitenin ziyaretçi özelinde etkin çalışmasını sağlamak amaçlarıyla kullanılmaktadır.

Sitemizde Kullanılan Çerez Türleri,

Web sitemizde, aşağıdaki tabloda yer alan çerezleri kullanıyoruz.

ÇEREZ ADI KULLANIM AMACI KULLANIM AMACINA GÖRE TARAFINA GÖRE KULLANIM SÜRESİ AÇIK RIZA
cookiesession1 Güvenlik amaçlı çalışan bir çerezdir. Gerekli Çerezler 1. Taraf 365 Gün Hayır
ASP.NET_SessionId Bu çerez, sunucudaki kullanıcı oturumunu tanımlamak ve veri depolamak için kullanılan bir çerezdir. Gerekli Çerezler 1. Taraf Oturum Çerezi Hayır
_ga Bu çerez ziyaretçinin web sitesini nasıl kullandığına ilişkin istatistiksel veriler oluşturmak için kullanılan özelleştirilmiş bir kimliği kaydeder. Analitik Çerezler 3. Taraf 2 Yıl Evet
_gid Ziyaretçinin web sitesini nasıl kullandığına ilişkin istatistiksel veriler oluşturmak için kullanılan özelleştirilmiş bir kimliği kaydeder Analitik Çerezler 3. Taraf 1 Gün Evet
_gat_UA Bu çerez, web sitesi sahiplerinin ziyaretçi davranışını izlemesine ve site performansını ölçmesine olanak sağlar. Analitik Çerezler 3. Taraf 51 Saniye Evet

İşlenen Kişisel Verileriniz, İşleme Şartları ve İşleme Amaçları

1.    Müşteri İşlem Bilgileri (işlem bilgileri, talep bilgileri vb.)

  • Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması işleme şartına dayanılarak; sözleşme süreçlerinin yürütülmesi, hizmet satış ve satış sonrası süreçlerinin yürütülmesi,
  • Açık Rıza işleme şartına dayanılarak; iş süreçlerinin iyileştirilmesine yönelik önerilerin alınması ve değerlendirilmesi,
  • Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğü kapsamında; denetim faaliyetlerinin yürütülmesi, veri sorumlusu operasyonlarının güvenliğinin temini ve yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi,
  • İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, QNB Finansbank’ın meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması işleme şartına dayanılarak; Şüpheli işlemlerin tespiti ve raporlanması faaliyetlerinin yürütülmesi, iş sürekliliğinin sağlanması faaliyetlerinin yürütülmesi işleme amacı ile işlenecektir.

2.    İşlem Güvenliği Bilgileri (IP adresi bilgileri, internet sitesi giriş-çıkış bilgileri vb.)

  • Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması işleme şartına dayanılarak; bilgi güvenliği süreçlerinin yürütülmesi, erişim yetkilerinin yürütülmesi, risk yönetimi süreçlerinin yürütülmesi, 
  • Açık Rıza işleme şartına dayanılarak; iş süreçlerinin iyileştirilmesine yönelik önerilerin alınması ve değerlendirilmesi,
  • Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğü kapsamında; veri sorumlusu operasyonlarının güvenliğinin temini ve yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi,
  • İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, QNB Finansbank’ın meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması işleme şartına dayanılarak; Şüpheli işlemlerin tespiti ve raporlanması faaliyetlerinin yürütülmesi, iş sürekliliğinin sağlanması faaliyetlerinin yürütülmesi işleme amacı ile işlenecektir.

Kişisel Veri Toplama Yöntemleri

Kişisel verileriniz, elektronik ortamda olmak kaydıyla tamamen otomatik olarak; 5411 sayılı Bankacılık Kanunu ve tabi olduğumuz ilgili diğer mevzuatlar uyarınca, bankamızın web sitesini kullanımız nedeni ile çerezler aracılığı ile toplanmaktadır.

Kişisel Verilerin Aktarılması

QNB Finansbank ile paylaşmış olduğunuz kişisel verileriniz,

  • İş faaliyetlerinin yürütülmesi/denetimi amacıyla ve açık rızanızı vermeniz durumunda yurtdışında mukim iş ortaklarımıza,
  • Faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi amacıyla ve kurumumuzdan talep edilmesi halinde Yetkili Kamu Kurum ve Kuruluşlarına aktarılmaktadır.

Çerez Tercihi Ayarları

Web sitemizde yer alan Efilli ikonuna tıklayarak çerez yönetim aracına ulaşabilir, çerezlere ilişkin tercihlerinizi istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Çerez yönetim aracındaki butonları tercihinize göre “açık” veya “kapalı” konuma getirdikten sonra “Ayarları kaydet” butonuna tıklayınız. Güncel ayarları etkin kılmak için web sayfasını yenileyiniz.

Ayrıca çerez tercihlerinizi tarayıcınız ayarları üzerinden değiştirebilirsiniz. Kullandığınız tarayıcıya göre çerez yönetim ayarlarına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz:

İlgili Kişi Olarak Haklarınız ve QNB Finansbank’a Başvuru

İlgili Kişi olarak, 6698 sayılı KVKK’nın “ilgili kişinin haklarını düzenleyen” 11 inci maddesi kapsamındaki taleplerinizi “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğe” göre:

  • QNB Finansbank şubelerinden de temin edebileceğiniz Başvuru Formu’nu kullanılarak veya yazılı olarak kimliğinizi tevsik edici belgeler ile (nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport vb.) şahsen başvuru yapmak sureti ile QNB Finansbank’a teslim edebilir,
  • Güvenli elektronik imza, mobil imza ya da QNB Finansbank’a daha önce bildirilen ve QNB Finansbank sisteminde kayıtlı bulunan elektronik posta adresiniz aracılığı ile

Başvurularda;

  • İlgili Kişinin adı, soyadı ve başvuru yazılı ise imzası,
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için T.C. kimlik numarası, yabancılar için uyruğu, pasaport numarası veya varsa kimlik numarası,
  • Tebligata esas yerleşim yeri veya iş yeri adresi,
  • Varsa bildirime esas elektronik posta adresi, telefon ve faks numarası,
  • Talep konusu belirtilmeli, konuya ilişkin bilgi ve belgeler başvuruya eklenmelidir. Başvurular QNB Finansbank tarafından yapılacak olan kimlik doğrulamasını takiben kabul edilecek olup, yasal süreler içerisinde yazılı olarak veya elektronik ortamda cevap verilecektir. 

Yazılı başvurularda; evrakın QNB Finansbank’a tebliğ edildiği tarih, başvuru tarihidir. Diğer yöntemlerle yapılan başvurularda; başvurunun QNB Finansbank’a ulaştığı tarih, başvuru tarihidir.

Ticaret sicil no: 237525 Mersis no: 0388-0023-3340-0576 Ticaret unvanı: QNB Finansbank A.Ş. Merkez adres: Esentepe Mahallesi, Büyükdere Caddesi, Kristal Kule Binası, No: 215 Şişli/İstanbul İnternet sitesinin adresi: www.qnbfinansbank.com Telefon Bankacılığı: 0850 222 0 900